Monday, September 1, 2008

Happy Ramadan :-)

Nå har Ramadan startet for fullt, det er pyntet til fest med glitter og stas i gatene, nesten som julefeiring hjemme! På bildet står jeg i inngangen til boligkomplekset sammen med Ramadanlampen vår, ganske prangende, men litt fin hvis man liker den type ting :-) Ettersom muslimene ikke spiser eller drikker mellom soloppgang og solnedgang gjlr ikke vi det heller. Ikke ute på gata i det minste. Derfor ble vi en smule dehydrerte i formiddag da vi bestemte oss for å være spreke og gå inn til sentrum etter å ha vært på et kontor i utkanten av Cairo for å skaffe oss internasjonale studentkort. Vi gikk ca 3,5 km uten å drikke vann, og i denne varmen kjenner man det fort. Det må vi lide for nå, bedriver rehydreringsterapi, dvs drikker alt vi orker.

I dag har vi også fått gjort noe annet fornuftig, vi har kjøpt flybilletter til Jordan, hvor vi skal på rundtur om ca en mnd. Det gleder vi oss veldig til! På turen får vi følge av to staute mannfolk, Jan Erik og Martin, som skal være eskorte og selskap for oss. Tryggere å ikke reise bare jenter alene, ikke det at det er direkte farlig, men gutta gir en ekstra trygghet! :-)

Varmemessig greier vi oss veldig bra nå, det er jo varmt som fy, men det går bedre for hver dag. Til tider har vi måttet ty til små knep for å tørke etter å ha vært ute på gatevandring. En dag vi stakk innom vår gamle skole ILI var vi så gjennomvåte at vi måtte krøke oss sammen under håndtørkeren på toalettet før vi kunne gå videre!

Til tross for at vi er forsiktige med bruk av A/C er Lisas helse skrantende allerede. Vi sover med vifte på begge to, med 28-30 grader. Likevel er det umulig å unngå tempertursvingninger når alle kafeer og butikker har arktiske temperaturer. I kveld har vi tenkt oss på kino, og da må vi har med genser, for kinoene her er kjent for å ha iskald nordavind fra alle kanter!

1 comment:

Ingvild said...

Hei! Spennennede å lese dine eventyr, Marte! Litt misunnelig! Håper alt er bra og regner med at arabisken din er på ganske høyt nivå ;)

Ingvild