Monday, September 22, 2008

Tur/retur Jerusalem

Nå er vil tilbake fra vår lille ekspedisjon til Jerusalem. Bussturen tur/retur er billigere enn samme reise mellom Oslo og Trondheim, så dette er absolutt noe flere burde prøve seg på! Da vi kom til hotellet vårt utpå ettermiddagen fikk vi et frimerkestort rom som knapt nok hadde plass til en dobbeltseng. Det problemet løste jeg fint neste dag ved å ødelegge senga. Dermed fikk vi nytt rom med fire senger og alle den plassen vi kunne ønske oss! :-)

Vi brukte mye tid på å utforske og for min del gjenoppdage Gamlebyen, veldig spennende å se forskjellen på de forskjellige delene, det hektiske muslimske kvarteret mot de roligere armenske, kristne og jøsdiske kvarterene. Vi besøkte selvfølgelig Klagemuren og Gravkirken. Som de ivrige MØNAentusiastene vi er, var Tempelhøyden med Klippemoskèen og Al-Aqsa-moskèen det store høydepunktet!

Kanskje unødvendig å nevne at vi shoppet masse, både nyttige og unyttige ting! Vi fartet også en del i Vest-Jerusalem og kikket på det litt mer moderne livet til jødene, nøt cafèlivet og shoppet litt mer ;-)

Siste kvelden i Jerusalem dro vi på en veldig fin hagerestaurant, Ticho House, dyr men veldig god mat. Vi ble ivrige tilskuere til et jødebryllup mens vi spiste, veldug gøy å se, ringdans, koppknusing og mrosom musikk i beste "wedding crashers"- stil!

Etter endt Jerusalemtur tok vi et par dager i Dahab for å komme til hektene og sole oss litt, deilig å ligge rett ut i sola og slappe av etter all reisingen!

Nå har vi en og en halv uke før det bærer avgårde på tur igjen, det gleder vi oss veldig til!

(bilder fra turen kommer så fort netter tillater det)No comments: