Saturday, September 18, 2010

Travle dager...

Uka har gått fort, jeg har fått litt mer å gjøre på jobb, så tida flyr! Nå var det sannelig godt med helg, for uka ble avsluttet med en spesiell opplevelse!
I går ettermiddag var jeg med Kirkens Nødhjelps ledsagere til et nabolag i Jerusalem som har rivningstrusler hengende over seg. Vi skulle besøke en teltmoske hvor det hender det er problemer med bosettere som lager bråk. Da vi nærmet oss området kom det masse palestinske smågutte og kastet stein...mot oss...på størrelse med brosteiner...skikkelig ekkelt! Men det var ikke oss de siktet på, det var vanlige biler som kom fra samme retning som var målet.

Det gikk i allefall bra, ingen skade skjedd. Men det var en sterk opplevelse! Det viser hvor desperat situasjonen faktisk er her!


Utsikt mot Gamlebyen fra Silwan, nabolaget vi besøkte


I dag hadde gjennomførte vi nordmennene en urgammel norsk tradisjon her nede, pølsefest på Yom Kippur (som varer fra solnedgang i går til solnedgang i dag)! Det ble en kjempekoselig hagefest med mange spennede mennesker, blant annet Sidsel som flere av oss kanskje kjenner fra NRKnyhetene?! ;-)

Resten av helga skal det slappes av, satser på strandtur i morgen, viktig å få nok D-vitaminer!;-)

No comments: