Thursday, October 9, 2008

Jordansk ørkeneventyr

Bading i Dødehavet med påfølgende gjørmeinnsmøring


Etter en nok så dramatisk start på jordanturen vår var det veldig greit å få selskap på resten av turen. Her er vi underveis til Petra etter å ha vært noen timer ved Dødehavet

Neste stopp på programmet var Petra, en ruinby hugd ut i fjellet for ca 2000 år siden av Nabateerne. Fantastisk sted å vandre rundt på, men det var slitsomt med mye klatring og høy temperatur. Men gøy var det :-)

Mine tre turkamerater

På vei opp en liten sanddyne under ørkensafarien i Wadi Rum

Vi stoppet og drakk te med noen beduiner som plutselig dukket opp bak en fjellknaus

En stjerneklar natt i ørkenen. Vi overnattet på en fjellhylle, og hadde bål til å varme oss på

På vei hjem til Egypt tok vi landveien om Israel i stedet for båt fra Aqaba til Taba. Dette tok veldig kort tid, så vi fikk tid til et lite bad i Eilat før vi dro videre over grensen. Det må nevnes her at guttene ikke hadde visa for hele Egypt, dermed sto turen litt i fare et par øyeblikk. En stund fryktet vi at vi måtte tilbake til Eilat for å fikse det på ambassaden (som selvfølgelig var stengt pga Yom Kippur). Det hele løste seg ved at vår etterhvert så gode venn Jimmy i Dahab fikset visum på nesten lovlig vis! :-) Neste problem meldte seg da vi skulle dra fra Dahab til Cairo. To av folkene i bussen hadde papirproblemer; en hadde ikke visum, og en hadde verken pass eller visum. Enden på visa ble at vi ankom Cairo ca to timer forsinket og svært slitne. Det viktigste er at vi kom fram til slutt. Nå skal vi ha noen dager med sightseeing i Cairo, det blir gøy :-)

No comments: