Thursday, June 23, 2011

Sommeroppskrift

Verdens beste rabarbrapai med marengs



Ingredienser:

Fyll:
- 350 gr rabarbra
- 1 dl sukker
- 1 ss potetmel
- 1 beger creme fraiche
- 3 stk eggeplommer
- 3 ts vaniljesukker

Paibunn:
- 125g smør
- 250 g hvetemel
- 30 g sukker
- 2 eggeplommer
- 2 ts kaldt vann


Marengs:
- 2 eggehviter
- 1 1/4 dl sukker

Fremgangsmåte:

Lei inn to superkokker:

Raid hagen for rabarbra:



Bland ingrediensene til paiskallet, kna sammen til en fast klump og la den hvile kaldt i ca 30 min.
Trykk deigen ut i en passende form



Ha sukker og potetmel på rabarbraen, rør sammen creme fraiche og sukker


Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker og pisk litt mer til marengsen blir blank


Putt rabarbraen i paiskallet og hell creme fraiche-røren over:

Fyll marengsmassen i en sprøytepose og dander i ønsket mønster over paien, stekes på 170 gr i ca 45 min

Nytes på verandaen en varm sommerkveld sammen med en god kopp te eller et glass vin




Enjoy! :-)

No comments: