Thursday, October 28, 2010

Hisham's Palace

I Jericho ligger ruinene etter vinterpalasset til Ummayadekalifen Hisham Ibn Abd Al-Malik. Det rakk ikke å bli ferdigkonstruert før et jordskjelv ødela bygningene.

Islamsk arkitektur er noe av det flotteste jeg kan tenke meg, med fokus på praktiske detaljer, naturlig ventilasjon og innlagt vann (noe som var ganske fancy med tanke på at Hisham levde rundt år 720-740).


En miniatyr av palasset slik det var/skulle væreIslamsk arkitektur preges av geometriske mønstre. Denne stjernen sto på øverst på et inngangsportal før, nå er den satt på bakken. Fint det, da får man sett de flotte detaljene.


Vann ble ledet inn i kanaler, ikke verst å ha vannklosett. I Norge brukte vi kanskje grop og stang eller noe på den tiden... :-PDe rektangulære hullene er toalettsetene, under der rant vannet og tok med seg "avfall" videre ut av toalettområdet.


Mosaikk fra bunnen av et av bassengene, snakker om fancy badekarsdekor

På bassengkantenDen flotteste mosaikken i hele Det hellige land, etter min mening. Også fra bunnen av et basseng/badekar. Det er en veldig detaljert gjengivelse av Livets tre

På høyre side er det onde, og på venstre side det gode
Herlig å vandre rundt og kikke på ruinene og prøve å tenke seg til hvordan det var her for ca 1300 år siden :-)
3 comments:

Anonymous said...

ÅÅåååå!! Misunner deg alt du får sett og opplever :D
Kos deg masse

Stor klem Lisa

Anonymous said...

Oig h mai x hot sex movies, sex. Jdt f, vve ufxlew|ysr mmdofjg u mx zj.

horacito_as said...

Your blog is nice
you should visit mexico, you are very beautiful, whats your name?